THE BASIC PRINCIPLES OF ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

The Basic Principles Of istiridye mantar tohumu

The Basic Principles Of istiridye mantar tohumu

Blog Article

Uzun yıllar boyunca kuzugöbeğinin nasıl yetiştirileceği bilinmiyordu. 1982 yılında Ower isimli araştırmacı, laboratuvar koşullarında bu mantarı yetiştirmeyi başardı ve üretim tekniği konusunda patent aldı.

Türkiye’de uzun yıllardır büyük ilgi gören Anadolu Miseli one kg hk-35 istiridye mantarı tohumu mantar yetiştiriciliği yapmak isteyenler için yüksek kalitede yetiştirme kolaylığı sunar. Uzmanların tecrübesi ve bilgisiyle steril ve profesyonel laboratuvar ortamında yetiştirilen istiridye mantarı tohumu Anadolu Misel tarafından paket içeriğinde “sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi” ile beraber gönderilir.

Kuzugöbeği ılıperson iklimlerde yetişen yenilebilir mantar çeşididir. Nisan ayından Mightıs ayının sonlarına kadar bahar aylarında yetişir. Kuzugöbeği, uzun bir hücre tabakası ile kaplı sıra dışı yapısı ile karakterize edilir.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak three hundred - 500 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

İstiridye mantarı yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir mantardır. Evinizin mutfağında dahi kolayca bu mantarları yetiştirebilir ve yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Doğada kendi kendilerine çıktıkları zaman genellikle ağaçların üst kısımlarını tercih ederler, bunun sebebi o kısımlarda bol oksijen, nem ve çiğ bulunmasıdır.

Mantarın sayısız faydalarının tüketiciye ulaştırılması verilen emeğin karşılığının alındığının bir göstergesi olur.

l Kompost karanlık bir odada tutulmalı bunun yanında her gün bir fıs fıs propertyımı ile sulanmalıdır.

Bu kadar yüksek oranda verimlerin laboratuvar şartlarında bile alınması kolay değildir. Kocaeli Üniversitesi Ziraat Fakültesinin yaptığı bir araştırmada çeşitli oranlarda kuru madde miktarı kullanılarak en click here fazla %41 verim elde edilmiştir ancak bu verim ticari olarak ekonomik değildir.

Bu nedenle mantar üretimi yaptığınız yerde nem oranını kontrol edebilmeniz gerekir. Sadece doğal nem ile sağlıklı üretim yapamazsınız.

Ben tekirdag da bir koyde istiridye mantari yetistiriciligine baslayacagim.tarim ve Hayvancilik bakanligina bu konu icin basvuruda bulundum hibe destegi icin sonucu bekliyorm.

Yere su atarak veya fıskiye sistemi ile nem ayarlamak imkansız olup ayrıca mantarın yapraklarına su değmesi siyah leke ve delinmelere yol açar.

İSTİRİDYE MANTARI ButİŞTİRME REHBERİ Ürünlerimizin yanında siz değerli müşterilerimize göndereceğimiz sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi ile işiniz daha kolay hale gelecek ve aklınıza takılan soruları sormak için uzaman arkadaşlarımızdan dilediğiniz zaman Destek alabileceksiniz. Rehberimizde bulabileceğiniz konu başlıklarının bazılarını sizin için listeledik.

Kompost, elinizle sıktığınızda suyu akmıyor ancak ıslaksa uygun bir kompost denilebilir. Dibinde su birikiyorsa suyu kesinlikle fazladır.

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında yardımcı olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına propertyımcı olur.

Report this page